Καλή αρχή newbies!

Αν είναι λίγος καιρός τώρα που πήρες την απόφαση να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου για πρώτη φορά, θα σου πρότεινα να έχεις υπόψη σου κάτι που προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό για να καταφέρεις να υλοποιήσεις οποιοδήποτε στόχο έχεις θέσει: να το κάνεις επειδή αγαπάς το σώμα σου και θέλεις να το εξελίξεις!

IMG_4029

Αν ξεκινάς με τη λογική ότι δεν σου αρέσει και δεν το αγαπάς όπως είναι, τότε το μυαλό σου θα εκλάβει την άσκηση σαν μια μορφή τιμωρίας προς το σώμα.

Μέσα από οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιλέξεις να κάνεις αυτό το ταξίδι, καλό θα ήταν να βρεις αυτή που ταιριάζει στη δική σου προσωπικότητα, χωρίς φυσικά αυτή η επιλογή να σε δεσμεύει για πάντα. Είναι σημαντικό ωστόσο να γνωρίζεις για ποιο λόγο ξεκινάς. Ξεκινάς επειδή θα νιώσεις το σώμα σου πιο δυνατό, πιο υγιές και με καλύτερη φυσική κατάσταση. Ξεκινάς επειδή το σώμα μέσα στο οποίο ζεις θες να σε βοηθάει να ζεις πιο όμορφα και να κάνει την καθημερινότητά σου πιο λειτουργική. Ξεκινάς επειδή θέλεις να στέκεσαι πιο ευθυγραμμισμένα και να αποφύγεις πόνους σε πλάτη και μέση.

Επειδή είναι ο προσωπικός σου χρόνος μέσα στην ημέρα που αφιερώνεις σε ΕΣΕΝΑ και μόνο!

Είμαι σίγουρη πως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και όλη την ημέρα ασχολείσαι με τρέχοντα θέματα. Γι’αυτο προσπάθησε να αξιοποιήσεις πλήρως αυτή τη μια ώρα που έχεις για τον εαυτό σου, ώστε κάθε φορά να παίρνεις την ικανοποίηση ότι είσαι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο στόχο σου! Κάνε κάθε φορά αυτή τη μια ώρα να μετράει – είτε είναι 2 φορές την εβδομάδα είτε 5 φορές.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να κάνεις εικόνα το στόχο σου πριν ξεκινήσεις την προπόνησή σου, για 5’. Να πιεις νερό, να πάρεις μερικές ανάσες και να φτιάξεις ψυχολογία. Απόφυγε να μπεις με ένταση και βιασύνη στην προπόνηση, ώστε να προετοιμάσεις και το μυαλό σου να ακολουθήσει ομαλά. Η ψυχολογία με την οποία μπαίνεις στην προπόνηση και η ύπαρξη στόχου θα σε βοηθήσουν να «προγραμματίσεις» τον εγκέφαλό σου, ώστε να θυμάσαι κάθε φορά το κίνητρό σου και να θέλεις συνεχώς να συνεχίσεις!

Αγκάλιασε το σώμα σου, τις ανάγκες σου, τις σκέψεις σου, τις ανασφάλειες σου, φέρσου όμορφα στον εαυτό σου χωρίς βία και βιασύνη, απόφυγε να σε χαρακτηρίζεις και κάνε κάθε μα κάθε προπόνηση να μέτραει!

Fo Fo Follow Me!

•► YouTube Subscribe: https://goo.gl/xaW8ab
•► Instagram: despina_kargakou
•► Facebook page: My T-Place by Despina Kargakou

Be happy 🙂

Dés Kargakou

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλιά σας :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s