Συντονισμός; Τι είναι αυτό;!

IMG_4016.jpg

Με το χέρι στην καρδιά τώρα.. αυτό που με δυσκολεύει πιο πολύ από οτιδήποτε στις προπονησεις μου δεν είναι η δύναμη, δεν είναι η αντοχή, δεν είναι καν η έκρηξη/χρόνος αντίδρασης – σε όλα τα παραπάνω έχω δει σημαντική βελτίωση και αυτή άλλωστε είναι η ανταμοιβή μου για όλα όσα έχω προσπαθήσει τόσα χρόνια. Αυτό που βελτιώνεται με τραγικά αργό ρυθμό είναι ο συντονισμός μου. Και αν το καταλάβω ότι δεν μπορώ να συντονιστώ εύκολα σε κάποια καινούργια άσκηση, κολλάει ακόμα περισσότερο το κεφάλι μου!

Παράδειγμα: σε αντίθεση με την άρση γονάτων από το μονόζυγο όπως την κάνουμε στο fitness, η άρση γονάτων στο CrossFit πραγματοποιείται μέσα από μια συνεχόμενη κίνηση κάμψης και έκτασης του ισχίου (βλ. story στο Instagram μου –> despina_kargakou) η οποία απαιτεί -μάντεψε!- έναν υποτυπώδη συντονισμό. Σκέφτηκα ότι είναι τρελό το γεγονός ότι μου πήρε μερικές φορές για να το βρω.

IMG_4050.jpg

Και μετά σκέφτηκα ότι είναι και λίγο εγωιστικό αυτό επειδή είναι βασική ανάγκη να δίνουμε χρόνο στο νευρομυϊκό μας σύστημα να αποτυπώσει το κινησιολογικό μοτίβο οτιδήποτε νέου μαθαίνουμε. Όσο και να θέλω να τα κάνω όλα τέλεια με τη μία, ίσως κάποιες φορές να μην είναι εφικτό.

ΟΠΟΤΕ, έχουμε και λέμε: πίεσε τον εαυτό σου μέχρι εκεί που νιώθεις καλά. Έχεις κάθε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πεισμώσεις αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σου να κάνεις αυτό το πείσμα παραγωγικό, ώστε να σου φέρει αποτελέσματα στην προπόνηση.

Δες το λίγο ερωτικά όπως θα έλεγε και ένας φίλος: γνώρισέ την, παρατήρησέ την, κάνε το πρώτο βήμα για να την κατακτήσεις, δες αντίδραση, αν δεν πιάσει με τη μία ξαναπροσπάθησε -τι, τόσο εύκολα θα τα παρατήσεις;!- πιο συγκεντρωμένα, ξανά και ξανά. Και όταν την κατακτήσεις, πέταξες! Αγκάλιασε τις αδυναμίες σου, αυτό για σήμερα.

Αν ήμασταν τέλειοι, για τι θα προσπαθούσαμε;! Boooring… Παρασκευάρα, μη λέω πολλά 😉

Fo Fo Follow Me!

•► YouTube Subscribe: https://goo.gl/xaW8ab
•► Instagram: despina_kargakou
•► Facebook page: My T-Place by Despina Kargakou

Be happy 🙂

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλιά σας :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s