21/6: Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα

mytplace_worldyogaday

Όπως κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριo και η Google σήμερα αφιερώνει το Doodle της στη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου:

Ακόμα, σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Yoga! Στην προσωπική μου πρακτική θα πραγματοποιήσω 108 Χαιρετισμούς στον Ήλιο (Surya Namaskar) και θα την αφιερώσω στη σημερινή ημέρα και το ζωοδόχο Ήλιο.

Στην Ινδία, η πρακτική των 108 Χαιρετισμών στον Ήλιο αποτελεί αρχαία παράδοση και πρακτική που πραγματοποιείται με τελετουργικό χαρακτήρα, την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου, αποχαιρετώντας την Άνοιξη και καλωσορίζοντας το καλοκαίρι.
Η ολοκλήρωση των 108 χαιρετισμών είναι εμπειρία ζωής. Μια πρόκληση και ένα στοίχημα με τον ίδιο μας τον Εαυτό. Είναι μια αλληλουχία 12 στάσεων (asanas) του σώματος που συνδέονται με κίνηση, ρυθμό και αναπνοή. Μία ολοκληρωμένη «Santana» (σωματική και πνευματική άσκηση) καθώς περιλαμβάνει asanas, pranayamas (τεχνικές αναπνοών) και τεχνικές διαλογισμού. Αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο για το λύσιμο, την διάταση, το μασάζ και την τόνωση των αρθρώσεων, των μυών και των εσωτερικών οργάνων του σώματος.

Γιατί 108; O αριθμός 108 αποτελεί σημαντικό συμβολικό αριθμό:

1 = Η μοναδική φύση μας

0 = Η κενότητα του νου

8 = Άπειρο – Αιώνιο

  • Ο Ήλιος είναι 108 φορές μεγαλύτερος σε διάμετρο από τη Γη
  • Η μέση απόσταση της Σελήνης από τη Γη είναι 108 φορές η διάμετρος της Σελήνης
  • Υπάρχουν 108 χάντρες σε ένα Θιβετιανό mala
  • 108 Ουπανισάδες (Ινδουιστικά Ιερά Κείμενα)
  • 108 γραμμές ενέργειας από το chakra της καρδιας
  • 108 ο μυστικός αριθμός του Πυθαγόρα
  • 108° κλήση σε πολλά αρχαία μνημεία όπως ο Παρθενώνας, οι Πυραμίδες κ.ά.

Η πρακτική θα χωριστεί σε 4 «σετ» των 27 χαιρετισμών με κάθε σετ αφιερωμένο σε διαφορετικό σκοπό. To πρώτο σετ θα το αφιερώσω στην παγκόσμια ειρήνη, το δεύτερο σετ στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, το τρίτο στην επίτευξη του προσωπικού μου στόχου και το τέταρτο στην αγάπη (άγω + άπαν, άγω εις το άπαν).

Μετά την πρακτική θα έχεις καλύτερη σύνδεση με το νου σου και την προσωπική σου βελτίωση. Θα αισθανθείς το σώμα σου πιο ελαφρύ, μακρύ, αέρινο και ευλύγιστο.

Namaste

Dés Kargakou

Θα χαρούμε να δούμε τα σχόλιά σας :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s